Candát s mandlemi
02.11.2021 18:48
PŘÍPRAVA
-
1 candát - 2 filety
-
olej
-
tymián
-
500 g brambor
-
2 stroužky česneku
-
1 červená cibule
-
dvě hrsti mandlových lupínků
-
sůl, pepř
-
citron
POSTUP
Filátka z candáta potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a můžete přidat i čerstvý tymián. Do pekáčku vložte rybu, posypejte plátky česneku a plátky citronu, asi v polovině pečení přidejte dvě hrsti nakrájených mandlí .
Brambory nakrájejte na měsíčky, pokapejte olejem, osolte, přidejte na proužky nakrájenou červenou cibuli a narovnejte na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte 30 minut do změknutí. Lehce občas promíchejte.
Na talíři můžete dozdobit orestovanou zeleninou jako je špenát, brokolice a rajčata, nebo podávejte s zeleninovým salátem.