Candát se smetanovou omáčkou a cibulovými paštičkami

16.10.2019 17:48

  


PŘÍPRAVA

  • 700 g candáta

  • 5 lžíc másla

  • sůl

  • drcený bílý pepř


Na omáčku

  • 200 ml 33% smetany

  • 5 lžic citronové šťávy

  • 50 g rozpuštěného másla

  • 1  žloutku

  • 1 lžíce hladké mouky

  • sůl

  • mletý bílý pepř

  • nasekaný  estragon

  • kopr

Na paštičky

  • Z listového  těsta upečeme tenký závin plněný osolenou nasekanou cibulí a jablky.

 

POSTUP

V pánvi rozehřejte máslo, rybu osolte, opepřete a opečte z obou stran.

V míse prošlehejte smetanu s citronovou šťávou, máslem, žloutkem a moukou. 

Za stálého míchání zahřívejte v páře, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte estragon.

Rybu servírujte  s omáčkou, ozdobenou snítkou kopru. Jako  příloha  se hodí  brambory, pro  slavnostní  příležitosti  i  luxusní  paštičky.

Foto pixabay