Candát se smetanovou omáčkou a cibulovými paštičkami
16.10.2019 17:48
PŘÍPRAVA
-
700 g candáta
-
5 lžíc másla
-
sůl
-
drcený bílý pepř
Na omáčku
-
200 ml 33% smetany
-
5 lžic citronové šťávy
-
50 g rozpuštěného másla
-
1 žloutku
-
1 lžíce hladké mouky
-
sůl
-
mletý bílý pepř
-
nasekaný estragon
-
kopr
Na paštičky
- Z listového těsta upečeme tenký závin plněný osolenou nasekanou cibulí a jablky.
POSTUP
V pánvi rozehřejte máslo, rybu osolte, opepřete a opečte z obou stran.
V míse prošlehejte smetanu s citronovou šťávou, máslem, žloutkem a moukou.
Za stálého míchání zahřívejte v páře, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte estragon.
Rybu servírujte s omáčkou, ozdobenou snítkou kopru. Jako příloha se hodí brambory, pro slavnostní příležitosti i luxusní paštičky.
Foto pixabay