Čevabčiči

28.11.2023 22:42

PŘÍPRAVA

  • ½ kg mletého masa

  • 1 vejce

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • Sůl, pepř, červená pálivá paprika, sladká paprika, majoránka, čubrica

  • olej nebo sádlo na osmažení

  • hrst strouhanky podle potřeby

POSTUP

  1. Do mletého masa zamícháme drobně nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, koření, celé vajíčko a důkladně promísíme.

  2. Pracujeme s vychlazeným masem, jinak bude potřeba přidat i strouhanku, aby se budoucí šišky nerozpadaly . Vytvoříme malé válečky .

  3. Na pánvi rozpálíme větší vrstvu oleje ( nebo sádlo) a válečky opečeme. Před vložením do rozpáleného tuku můžeme posypat strouhankou.

  4. Podáváme s brambory, slaným rizotem, chlebem a zeleninovou přílohou, neměla by chybět hořčice nebo kečup.