Čevabčiči
28.11.2023 22:42
PŘÍPRAVA
-
½ kg mletého masa
-
1 vejce
-
1 cibule
-
4 stroužky česneku
-
Sůl, pepř, červená pálivá paprika, sladká paprika, majoránka, čubrica
-
olej nebo sádlo na osmažení
-
hrst strouhanky podle potřeby
POSTUP
-
Do mletého masa zamícháme drobně nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, koření, celé vajíčko a důkladně promísíme.
-
Pracujeme s vychlazeným masem, jinak bude potřeba přidat i strouhanku, aby se budoucí šišky nerozpadaly . Vytvoříme malé válečky .
-
Na pánvi rozpálíme větší vrstvu oleje ( nebo sádlo) a válečky opečeme. Před vložením do rozpáleného tuku můžeme posypat strouhankou.
-
Podáváme s brambory, slaným rizotem, chlebem a zeleninovou přílohou, neměla by chybět hořčice nebo kečup.