Čevapčiči 2
18.01.2020 11:55
PŘÍPRAVA
Pravé čevapčiči se má připravovat ze tří druhů masa. Kdo nerad skopové, klidně se bez něj obejde a vystačí s vepřovým a hovězím.
-
250 g mletého hovězího masa
-
1 velká cibule
-
200 g mleté vepřové kýty
-
sůl
-
pepř
-
2 lžičky koření čubrica
POSTUP
Cibuli oloupeme a nasekáme velmi najemno. Mleté maso promícháme s cibulí, solí a kořením.
Vytvarujeme šišky ve vekujistu prostředníčku a opečeme je na oleji ze všech stran. Jako přílohu volíme rýři ochucenou dušenými rajčaty a pálivou paprikou, nebo klasicky brambory.
Na oblohu se pak hodí buď dušená zelenina s česnekem nebo tatarka, hořčice a cibulka.
Foto : pixabay