Citronové kuře
27.11.2016 14:13
POTŘEBUJETE
-
1 polévková lžíce olivového oleje
-
4 kuřecí stehna
-
sůl
-
mletý čerstvý pepř
-
3 stroužky česneku utřené
-
2 polévkové lžíce másla
-
1/4 l suchého bílého vína
-
šťáva z jednoho citronu
-
2 lžíce kaparů
-
1 nakrájený citron
-
nasekaná plochá petržel pro ozdobu
POSTUP
-
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Kousky kuřete osolte, opepřete a osmažte do růžova, asi 8 minut na každé straně. Vyjměte maso na talíř.
-
Ke zbylé šťávě přidejte do hrnce česnek, máslo, bílé víno, citrónovou šťávu, kapary a přiveďte do slabého varu, omáčka se tak mírně redukuje. Pak přidejte na kolečka nakrájený citron a do omáčky vraťte i osmahnutá kuřecí stehna. Doduste je ještě asi 5 minut. Pak pokrm ozdobte petrželí a servírujte.
www.delish.com (USA)