Salát s kuřetem marinovaným v pestu ze sušených rajčat

18.02.2017 19:38

 

Foto a recept DZ Klatovy

Příprava
 

  • 1 balení kuřecích prsních řízků

  • salát Lolo Biondo

  • červená salátová čekanka (Radicchio)

  • salátová okurka

  • cherry rajčata

  • bazalka

  • pesto ze sušených rajčat

  • olivový olej

  • sůl a pepř

Postup:
 

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. 

Naložíme do směsi pesta ze sušených rajčat, olivového oleje a bazalky a necháme v chladu odležet, ideálně přes noc. 

Saláty opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme. 

Rajčata a okurku nakrájíme, smícháme se saláty, přidáme čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.

Naložené maso vyjmeme z marinády, necháme mírně okapat a orestujeme na suché pánvi. 

Hotové přidáme k připravené zelenině.