Salát s kuřetem marinovaným v pestu ze sušených rajčat
18.02.2017 19:38
Foto a recept DZ Klatovy
Příprava
-
1 balení kuřecích prsních řízků
-
salát Lolo Biondo
-
červená salátová čekanka (Radicchio)
-
salátová okurka
-
cherry rajčata
-
bazalka
-
pesto ze sušených rajčat
-
olivový olej
-
sůl a pepř
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
Naložíme do směsi pesta ze sušených rajčat, olivového oleje a bazalky a necháme v chladu odležet, ideálně přes noc.
Saláty opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme.
Rajčata a okurku nakrájíme, smícháme se saláty, přidáme čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.
Naložené maso vyjmeme z marinády, necháme mírně okapat a orestujeme na suché pánvi.
Hotové přidáme k připravené zelenině.