Domácí játrová paštika s brusinkami
PŘÍPRAVA
-
250 gramů másla
-
200 mililitrů smetany (31 %)
-
1 větší cibule
-
2 stroužky česneku
-
50 gramů špeku/slaniny
-
100 gramů sušených brusinek
-
dle chuti pepř, sůl
POSTUP
1. Dejte do misky sušené brusinky a zalijte je horkou vodou. Játra očistěte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek na plátky a vše zpěňte na nakrájené slanině/špeku a dobře s játry orestujte. Před koncem restování vmíchejte 15 g paštikového koření. Do ještě teplých jater nakrájejte máslo, aby se rozpustilo a spojilo s játry. Již se nevaří..
2. Orestovaná játra i s výpekem, cibulí, česnekem, špekem a máslem rozmixujte ponorným mixérem na vyhovující hrubost, přičemž po částech přilévejte smetanu. Osolte a dochuťte. Na závěr vmíchejte scezené brusinky. Hotovou paštiku přendejte do vhodných nádob/skleniček a nechte vychladit v lednici, nejlépe přes noc.
Brusinky jdou nahradit 100g mandlových lupínků
Zdroj: Receptynakazdyden.cz