Dušená kuřecí jatýrka na víně
14.03.2017 13:51
Opět jeden z lákavých receptů od Evy Dosedělové z firmy Český smalt. O svém oblíbeném jídle říká: „Je rychlé a vynikající! Kombinace vína a bylinek mu dává nový rozměr. Zkuste to, v litinové pánvičce bude hotové za 15 minut."
Předpis pro 4 osoby
-
500 g kuřecích jater
-
1 větší cibule
-
1,5 dcl kvalitního suchého vína
-
lžička hladké mouky
-
pár lžic vývaru nebo vody
-
sůl
-
pepř
-
kmín
-
hrst čerstvých zelených bylinek (ideální je čerstvá majoránka nebo pažitka)
Postup
Na trošce olivového oleje zpěníme cibulku, přidáme na nudličky nakrájená odblaněná játra a zarestujeme, aby se zatáhla.
Zaprášíme moukou, podlijeme vínem, opepříme a krátce podusíme (stačí 10 minut). Pak lehce dosolíme, přidáme bylinky a hned servírujeme.