Fazolová polévka

20.06.2017 22:10

Příprava

  • 1 konzerva fazolí, nebo tři hrsti sušených

  • 1 konzerva sekaných rajčat nebo 4 větší rajčata

  • 2 lžíce oleje nebo sádla

  • 1 červená cibule 1 ks

  • 2 stroužky česneku

  • 1 chilli paprička

  • 2 lžičky papriky

  • 6 plátků anglické slaniny

  • těstoviny

  • voda nebo kuřecí vývar

  • hrst petržele

  • sůl a čerstvě namletý pepř

 

Postup

 

V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričku a na kostičky nakrájenou slaninu.

Přidejte papriku, promíchejte, přidejte rajčata a zalijte vodou nebo vývarem a lehce osolte. Nechte povařit asi 15 minut.

Přidejte konzervované fazole (nebo namočené a předvařené fazole, připravené předem) a ještě vařte dalších 5 minut. 

Do polévky přidejte těstoviny ( možno i zbylé) z předešlého dne. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte petržel. Je li polévka příliš řídká, můžete přidat trochu jíšky.

Hutná  polévka  se hodí  jako večeře. 

Podává se  s pečivem.

 

Foto: pixabay