Fazolová polévka
Příprava
-
1 konzerva fazolí, nebo tři hrsti sušených
-
1 konzerva sekaných rajčat nebo 4 větší rajčata
-
2 lžíce oleje nebo sádla
-
1 červená cibule 1 ks
-
2 stroužky česneku
-
1 chilli paprička
-
2 lžičky papriky
-
6 plátků anglické slaniny
-
těstoviny
-
voda nebo kuřecí vývar
-
hrst petržele
-
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričku a na kostičky nakrájenou slaninu.
Přidejte papriku, promíchejte, přidejte rajčata a zalijte vodou nebo vývarem a lehce osolte. Nechte povařit asi 15 minut.
Přidejte konzervované fazole (nebo namočené a předvařené fazole, připravené předem) a ještě vařte dalších 5 minut.
Do polévky přidejte těstoviny ( možno i zbylé) z předešlého dne. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte petržel. Je li polévka příliš řídká, můžete přidat trochu jíšky.
Hutná polévka se hodí jako večeře.
Podává se s pečivem.
Foto: pixabay