Francouzská fazolová polévka
Pokud máte v mrazáku sklenici s vývarem, je načase ji využít! Co dál budete potřebovat?
PŘÍPRAVA:
-
bílé sterilované fazole nebo suché namočené přes noc
-
řapíkatý celer, pórek, červenou cibuli, mrkev, čerstvý špenát, rajčata,
-
Kuřecí řízky prsní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy
-
kuřecí vývar
-
čerstvé bylinky (petržel, šalvěj)
-
sůl, pepř a sušený česnek
POSTUP
Maso nakrájené na kousky spolu se zeleninou vyjma špenátu si připravte už do finální podoby, kterou chcete v polévce, tedy na drobnější kusy.
Zalijte vše vývarem, který můžete ještě naředit vodou a polévku nechte projít varem, vařte pod pokličkou asi tak 15 minut, aby zelenina změkla.
Potom přidejte fazole a čerstvé bylinky, chvíli povařte a nakonec dochuťte kořením (sůl, pepř, sušený česnek, šalvěj, petrželka) a zamíchejte do polévky čerstvý špenát.
Zdroj a foto: Drůbežářský závod Klatovy a.s