Grilované kuřecí placičky se zeleninou
PŘÍPRAVA
-
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
-
1 cibule
-
3 stroužky česneku
-
petrželka
-
sůl, pepř, paprika sladká
Zelenina na grilování:
-
1 cuketa
-
1 červená paprika
-
1 žlutá paprika
-
1 červená cibule
-
žampiony
-
cherry rajčata
Na dip:
-
zakysaná smetana
-
sůl
-
dijonská hořčice
-
bylinky dle chuti (Bazalka, Oregano)
POSTUP
Připravte si kontaktní gril či grilovací pánev.
Nakrájejte si cibuli, prolisujte stroužky česneku a nasekejte si petrželku. Poté smíchejte všechny nakrájené ingredience s mletým masem. Vytvořte ze směsi menší placky a dejte je na chvíli uležet stranou.
Připravte si zeleninu. Očistěte a pokrájejte ji na větší kousky. Plech vyložte pečícím papírem a zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřete, zakapejte olivovým olejem, osolte a vložte do trouby.
Než se zelenina opeče a změkne, připravte dip. Smíchejte všechny ingredience a uložte připravený dip do lednice.
Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečte připravené placičky z každé strany přibližně 3 minuty. Servírujte s grilovanou zeleninou a dipem.
Zdroj text i foto Drůbežářský závod Klatovy.