Guláš s rajčaty
07.01.2018 13:39
PŘÍPRAVA
-
1 kg hovězí kližky
-
1 plechovka loupaných rajčat
-
2 cibule velikosti
-
1 feferonka, sůl
-
3 lžíce tuku
-
pepř, nové koření
-
hladká mouka na zaprášení masa
POSTUP
Maso nakrájejte na kostky a poprašte moukou.
Na tuku opražte cibuli, může být hodně tmavá. Přidejte maso a nechte ze všech stran zatáhnout.
Přidejte rajčata i se šťávou. Nechte tekutinu vysmahnout, přidejte koření a feferonku.
Podlijte a duste asi dvě hodiny. Kontrolujte, aby se tekutina nevypařila a průběžně podlévejte.
Kdyby byl guláš příliš řídký, přidejte ve vodě rozmíchanou lžíci mouky.
Podávejte s chlebem nebo knedlíkem či těstovinami.
Foto: pixabay