Hotdogy s nakládaným zelím
Vedou se spory, zda vznikl dříve v Chicagu nebo ve Frankfurtu. Ale to pro nás není důležité. V posledních letech jsou stále oblíbenější a postupně nahrazují dětmi tolik milované párky v rohlíku. Výhodou hotdogu je skutečnost, že kromě párku a kečupu do něj můžete přidat i mnoho zajímavých dalších ingrediencí – například zelí, červenou cibuli, jarní cibulku a samozřejmě i bylinky, které máme po ruce.
PŘÍPRAVA:
Hotdogy:
-
4 bagetky
-
8 lžic kečupu Otma
-
4 bavorské klobásky, nebo jiné oblíbené párky
-
8 lžic bílého kysaného zelí
Karamelizovaná cibulka:
-
4 červené cibule
-
1 lžíce třtinového cukru
-
2 lžíce balsamica
-
1 lžíce másla
-
snítka tymiánu
-
špetka soli
POSTUP:
Dejte párky na gril a mezitím si připravte karamelizovanou cibulku. Cibule nakrájejte na měsíčky.
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli, tymián a zprudka vše osmahněte dozlatova. Pak přisypte třtinový cukr, cibulku nechte zkaramelizovat, stáhněte oheň a pomalu duste.
Nakonec přilijte balsamico, osolte a promíchejte.
Bagetky rozkrojte podélně a nechte je prohřát na grilu. Párečky už budou možná hotové, tak je přesuňte na připravený tác.
Bagety potřete dávkou kečupu, přidejte párky, zelí a navrch cibulku.
RECEPT (zdroj): Otma