Hotdogy s nakládaným zelím

03.06.2020 11:58

Vedou se spory, zda vznikl dříve v Chicagu nebo ve Frankfurtu. Ale to pro nás není důležité. V posledních letech jsou stále oblíbenější a postupně nahrazují dětmi tolik milované párky v rohlíku. Výhodou hotdogu je skutečnost, že kromě párku a kečupu do něj můžete přidat i mnoho zajímavých  dalších ingrediencí – například zelí, červenou cibuli, jarní cibulku a samozřejmě i bylinky, které  máme po ruce.

PŘÍPRAVA:

Hotdogy:

  • 4 bagetky

  • 8 lžic kečupu Otma

  • 4 bavorské klobásky, nebo jiné oblíbené párky

  • 8 lžic bílého kysaného zelí

Karamelizovaná  cibulka:

  • 4 červené cibule

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 2 lžíce balsamica

  • 1 lžíce másla

  • snítka tymiánu

  • špetka soli

POSTUP:

Dejte párky na gril a mezitím si připravte karamelizovanou cibulku. Cibule nakrájejte na měsíčky. 

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli, tymián a zprudka vše osmahněte dozlatova. Pak přisypte třtinový cukr, cibulku nechte zkaramelizovat, stáhněte oheň a pomalu duste. 

Nakonec přilijte balsamico, osolte a  promíchejte. 

Bagetky rozkrojte podélně a nechte je prohřát na grilu. Párečky už budou možná hotové, tak je přesuňte na připravený tác. 

Bagety potřete dávkou kečupu, přidejte párky, zelí a navrch cibulku.

RECEPT (zdroj): Otma