Houbová smetanová omáčka s hovězím masem a rýží
03.01.2020 21:54
PŘÍPRAVA
-
1 cibule
-
250 g hub - možná je i směs sušených a žampionů
-
150 g smetany
-
sůl, kmín, pepř
-
2 lžíce hladké mouky
-
2 lžíce másla
POSTUP
Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, nechte na něm zesklovatět cibuli.
Přidejte namočené sušené houby nebo nakrájené žampiony -– dá se použít i směs, bude lépe chutnat. Promíchejte, osolte a přidejte drcený kmín a pepř. Přidejte lžíci hladké mouky a promíchejte na hladší jíšku. Zasmahněte a vlijte smetanu. Povařte, dochuťe solí a pepřem.
Omáčka se dá podávat s masem i bez masa. Jako příloha je vhodná rýře nebo těstoviny.
Foto: pixabay