Hovězí guláš se zeleninou
16.01.2023 11:24
PŘÍPRAVA
-
1 lžíce sádla
-
1 cibule
-
½ kg hovězího masa
-
2 mrkve
-
2 zelené papriky
-
4 rajčata
-
3 cibule
-
sůl, pepř, paprika
-
1 lžíce hladké mouky
-
voda na podlévání
POSTUP
Cibuli osmahneme na sádle, přidáme nakrájené maso a podusíme. Po chvíli přidáme mletou sladkou papriku a sůl s pepřem. Maso podlijeme a vsypeme nakrájenou zeleninu na drobné kostičky. Maso se zeleninou dusíme tak dlouho, dokud nebude měkké. Podle potřeby podlijeme trochou vody, aby se nepřipalovalo.
Když maso změkne, přebytečnou tekutinu zahustíme rozmíchanou moukou v půl sklence vody.
Před podáváním necháme trochu odpočinout. Podává se s chlebem nebo čerstvými rohlíky.
Foto: pixabay