Hovězí guláš se zeleninou

16.01.2023 11:24

PŘÍPRAVA

  • 1 lžíce sádla

  • 1 cibule

  • ½ kg hovězího masa

  • 2 mrkve

  • 2 zelené papriky

  • 4 rajčata

  • 3 cibule

  • sůl, pepř, paprika

  • 1 lžíce hladké mouky

  • voda na podlévání

POSTUP

Cibuli osmahneme na sádle, přidáme nakrájené maso a podusíme. Po chvíli přidáme mletou sladkou papriku a sůl s pepřem. Maso podlijeme a vsypeme nakrájenou zeleninu na drobné kostičky. Maso  se zeleninou dusíme tak dlouho, dokud nebude měkké. Podle potřeby podlijeme trochou vody, aby se nepřipalovalo.

Když maso změkne, přebytečnou tekutinu zahustíme rozmíchanou moukou v půl sklence vody. 

Před podáváním necháme trochu odpočinout. Podává se s chlebem nebo čerstvými rohlíky.

Foto: pixabay