Hovězí pečeně
Příprava
-
1 kg hovězího nízkého roštěnce nebo zadní kýty
-
2 cibule sádlo nebo olej
-
1 l hovězího vývaru
-
mletý pepř
-
sůl
-
2 lžičky naloženého zeleného pepře
-
1 lžíce hladké mouky
-
100 ml červeného vína
Postup
Maso osolte a opepřete, opečte v rozpáleném tuku ze všech stran. Vyjměte a do výpeku vsypte nakrájenou cibuli, opražte ji, zasypte moukou a zalijte vývarem. Stále míchejte.
Přidejte červené víno, vložte do pekáče zpět maso, zaryjte poklicí a v horké troubě pečte cca při 170 °C asi 1,5 hodiny. Kontrolujte, aby se maso nepřipeklo, event. podlijte.
Maso vyjměte, nakrájejte na plátky a vložte zpět do omáčky, zasypte nasekanou plochou petrželí, můžete přidat dvě lžičky naloženého zeleného pepře.
Podávejte s noky, těstovinami,event. i s rýží.