Hráškový krém

01.11.2024 14:09

Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který si oblíbí celá rodina. Lehká, krémová polévka ze zeleného hrášku je jednoduchá na přípravu, avšak velmi výživná.

PŘÍPRAVA

  • 60 g máslo 
  • 80 g šalotka 
  • 400 ml zeleninový vývar Cibule Bistro
  • 200 g brambory loupané 
  • 240 g hrášek mražený
  • 80 ml smetana 30 %
  • 50 g Crème fraîche
  • 4 g máta
  • sůl

Na dochucení:

  • hráškové klíčky
  • cukrový hrášek

POSTUP

1. V rozehřátém hrnci orestujte na másle najemno nakrájenou šalotku.

2. Podlijte Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.

3. Přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.

4. Následně přidejte smetanu, hrášek a vařte vše dohromady zhruba 4 minuty.

5. Polévku rozmixujte společně s crème fraîche a mátou do hladka.

6. Dle potřeby vaší chuti můžete dosolit.

7. Polévku podávejte s na másle restovaným cukrovým hráškem, nakonec ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti lze ještě dochutit lžící crème fraîche.

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera

“Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“
Zdroj a foto: Cibule Bistro

……………………………………………………..