Hráškový krém
Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který si oblíbí celá rodina. Lehká, krémová polévka ze zeleného hrášku je jednoduchá na přípravu, avšak velmi výživná.
PŘÍPRAVA
- 60 g máslo
- 80 g šalotka
- 400 ml zeleninový vývar Cibule Bistro
- 200 g brambory loupané
- 240 g hrášek mražený
- 80 ml smetana 30 %
- 50 g Crème fraîche
- 4 g máta
- sůl
Na dochucení:
- hráškové klíčky
- cukrový hrášek
POSTUP
1. V rozehřátém hrnci orestujte na másle najemno nakrájenou šalotku.
2. Podlijte Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
3. Přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.
4. Následně přidejte smetanu, hrášek a vařte vše dohromady zhruba 4 minuty.
5. Polévku rozmixujte společně s crème fraîche a mátou do hladka.
6. Dle potřeby vaší chuti můžete dosolit.
7. Polévku podávejte s na másle restovaným cukrovým hráškem, nakonec ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti lze ještě dochutit lžící crème fraîche.
Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera
“Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“
Zdroj a foto: Cibule Bistro
……………………………………………………..