Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí

12.09.2019 12:43

 

PŘÍPRAVA

  • 2 kg zralých hrušek

  •  Ovocný pektin Labeta

  • 100 g třtinového cukru

  • 100 ml vody

  • 3 lžíce medu

  • 4 ks hřebíčku, 2 ks badyánu

  • 1 tyčinka celé skořice

  • kůru z 1,5 citronu

 

POSTUP

Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.  

Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min). 

Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě

Zdroj a foto : labeta