Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí
12.09.2019 12:43
PŘÍPRAVA
-
2 kg zralých hrušek
-
Ovocný pektin Labeta
-
100 g třtinového cukru
-
100 ml vody
-
3 lžíce medu
-
4 ks hřebíčku, 2 ks badyánu
-
1 tyčinka celé skořice
-
kůru z 1,5 citronu
POSTUP
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min).
Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě
Zdroj a foto : labeta