Jablečný koláč z haluškového těsta
24.10.2019 08:39
Příprava
Na těsto:
-
1 balení Halušek Labeta,
-
1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva Labeta,
-
120 g cukru,
-
130 g tuku na pečení,
-
130 ml vody
Na náplň:
-
4 oloupaná a nahrubo strouhaná jablka
-
1 kávová lžička skořice,
-
2 vanilinové cukry Labeta
-
cukr dle chuti
Postup
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu.
Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou připravíme promícháním potřebných ingrediencí.
Vše přiklopíme druhým dílem rozváleného těsta. Povrch propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 20-25 minut. Po upečení pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.
Zdroj Labeta