Jablkový koláč s pomerančem
PŘÍPRAVA
-
balíček listového těsta
-
5 jablek
-
skořice
-
citronová kůra
-
na plátky nakrájený pomeranč
-
vanilkový cukr
-
rozinky
-
hnědý cukr
-
vejce na potření
POSTUP
Těsto vyválíme na dva pláty. Jeden vložíme do větší koláčové formy, druhý rádlem nakrájíme na asi 2 cm pruhy.
Nakrájíme jablka na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
Oloupaný pomeranč zbavený všech zbytků kůry nakrájíme na plátky a necháme na dvou lžících cukru na suché pánvi zkaramelizovat.
Jablka vrstvíme na plát těsta, střídavě poklademe plátky pomeranče, popraškem skořice a vanilkového cukru, kdo rád může i rozinky nebo nasekané ořechy.
Pak opatrně poklademe proužky těsta, jednotlivé pruhy navzájem proplétáme jako na obrázku.
Okraje i těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Upečeme do zlatova.
-mš-
Foto: pixabay