Jablkový koláč z křehkého těsta
08.10.2018 18:31
PŘÍPRAVA
-
300 g hladké mouky
-
8 dg tuku
-
1 prášek do pečiva
-
8 dg cukru
-
1 vejce
-
4 lžíce mléka
Náplň:
-
10 i více nakrouhaných jablek
-
1 vanilkový cukr
-
lžička skořice
-
kůra z jednoho citronu
POSTUP
Mouku smíchejte s kypřícím práškem, přidejte změklý tuk, cukr, mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte odpočinout v lednici.
Rozdělte na dvě poloviny. První polovinu rozválejte na placku a vyložte s ní vymaštěný menší plech. Na těsto rozetřete připravenou náplň z jablek. Náplň překryjte druhou rozválenou polovinou těsta.
Připravený koláč propíchejte vidličkou, aby se propekl stejnoměrně. Upečte v předehřáté troubě, asi na 190°C, aby jablka byla propečená a těsto mělo zlatavou barvu.