Jáhlové placičky s bylinkami a česnekovým dipem

29.04.2019 13:43

PŘÍPRAVA

  • 200 g jáhel ARAX

  • 2 červené cibule

  • svazek petrželky

  • 50 g dýňových semínek

  • 4 snítky čerstvé máty

  • 2 vejce

  • 100 g strouhaného sýra

  • lžička kari

  • olej, sůl, pepř na dochucení

Na česnekový dip:

  • 1 kelímek zakysané smetany

  • 2 stroužky česneku

  • sůl, pepř, petrželka

POSTUP

Jáhly uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. 

Do salátové mísy nadrobno nakrájíme cibulku, petržel, mátu a opražená dýňová semínky. Přidáme vychlazené jáhly, vejce a strouhaný sýr. Dochutíme kari, solí a pepřem. 

Tvarujeme placičky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. 

Česnekový dip: v misce smícháme zakysanou smetanu a prolisovaný česnek. Přidáme sůl, pepř a nadrobno nakrájenou petrželku. 

Podáváme s placičkami vychlazené.