Jáhlové placičky s bylinkami a česnekovým dipem
PŘÍPRAVA
-
200 g jáhel ARAX
-
2 červené cibule
-
svazek petrželky
-
50 g dýňových semínek
-
4 snítky čerstvé máty
-
2 vejce
-
100 g strouhaného sýra
-
lžička kari
-
olej, sůl, pepř na dochucení
Na česnekový dip:
-
1 kelímek zakysané smetany
-
2 stroužky česneku
-
sůl, pepř, petrželka
POSTUP
Jáhly uvaříme dle návodu a necháme vychladnout.
Do salátové mísy nadrobno nakrájíme cibulku, petržel, mátu a opražená dýňová semínky. Přidáme vychlazené jáhly, vejce a strouhaný sýr. Dochutíme kari, solí a pepřem.
Tvarujeme placičky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Česnekový dip: v misce smícháme zakysanou smetanu a prolisovaný česnek. Přidáme sůl, pepř a nadrobno nakrájenou petrželku.
Podáváme s placičkami vychlazené.