Jedno perníkové těsto, tři různé moučníky
Máte chuť na změnu, ale bojíte se velkého experimentování? Potom vsaďte na léta a lidmi osvědčenou klasiku, krabicový perník Vitana. Vonní jako domácí, je nadýchaný, ale výhodou je, že celá příprava i s pečením zabere maximálně hodinu.
Nejčastěji se perník připravuje jako klasický litý řez s polevou, či s povidly. Pokud zrovna máte větší chuť na bábovku, nebojte se perníkovou směs nalít do bábovkové formy. Výsledek bude perfektní. Variací na perník je hned několik, přinášíme vám pár tipů.
Perníková bábovka s šípky
Na klasickou formu na bábovky vám vystačí jedna krabice perníkové směsi Vitana. Pro ozvláštnění přidejte nasekané šípky, které jsou plné vitamínu C.
Ovocný perníkový koláč s tvarohem
Tvarohová náplň:
~ 250 g polotučného tvarohu
~ 1 vejce
~ 1 ks vanilkového cukru Vitana
~ 50 g cukru krupice
Kulatou formu vymažte máslem, vysypejte hrubou mouku a třetinu rozmíchané perníkové směsi nalijte na dno. Přidejte hotovou tvarohovou náplň a sezónní ovoce. K perníku se například skvěle hodí blumy.
Perníkové muffiny s citronovou polevou
Muffiny mají jednu velkou výhodu – jsou rozdělené na porce, takže pokud pospícháte, jednoduše vezmete kus a můžete běžet do práce, školy, na výlet. Na dvanáct kousků opět vystačí jedna krabice perníkové směsi Vitana. Upečené muffiny je dobré ještě něčím ozdobit, třeba citronovou polevou.