Jednoduchá bábovka
PŘÍPRAVA
-
2 hrnky polohrubé mouky
-
1 hrnek mléka
-
1 hrnek moučkového cukru
-
1 prášek do pečiva
-
2 vejce
-
½ hrnku oleje
-
kakao, podle chuti, ale nešetříme, jinak bude bábovkové mramorování příliš světlé
-
olejový sprej na vymazání formy nebo máslo
-
hrubá mouka na vymazání nebo mleté ořechy
POSTUP
Bábovkovou formu ymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
Všechny suroviny smícháme dohromady, bez kakaa! Polovinu směsi nalijeme do bábovkové formy, druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme opatrně do formy na světlé těsto. Obě těsta také můžeme vrstvit postupně, bábovka bude mít lepší mramorování.
Pečeme v troubě na cca 170°C. Propečení zkoušíme špejlí. Bude li po vytažení suchá, můžeme bábovku vyjmout z trouby. Necháme lehce ochladnout a vyklopíme.
Foto pixabay.