Jehněčí kotlety
Jehněčí maso se u nás na talíř dostává sporadicky, je drahé a ne každý si je oblíbil. Proto má většina kuchařek s jeho přípravou velmi malé zkušenosti. Je to ale škoda.
Kotletky jsou velmi jemné, ale maličké, příprava vyžaduje pečlivost, jinak z nich bude přepečené cosi, co nikoho neohromí.
Příprava
-
1 upravený jehněčí hřebínek
-
sůl
-
rozmarýn
-
červený pepř
-
2-3 stroužky česneku,
-
1 cibule
-
olej,
-
1 lžíce másla
-
zelené bylinky
Postup
Koupený jehněčí hřebínek nařízneme, ale neprořízneme, osolíme, potřeme směsí rozmarýnu, červeného pepře a česneku s olejem.
Kotletky můžeme zprudka orestovat na pánvi a pak umístit na cca 15 – 20 minut do trouby, kam do pekáče k masu přidáme cibuli, bylinky a pepř.
Vyčnívající kosti zabalíme do alobalu, aby se nepřipekly. Maso opatrně podlijeme, jinak vysmahne.
Vypečenou omáčku zředíme vodou a lžící másla, po procezení nalijeme na maso.
Podáváme s uvařenými brambory a zeleninovým salátem.