Jehněčí roláda se špenátem

20.01.2019 21:01

 

PŘÍPRAVA

  • 800 g jehněčí kýty bez kosti

  • 60 g česneku

  • 60 g másla

  • 400 g mraženého listového špenátu

  • římský kmín

  • mletý pepř

  • sůl

  • 150 g špeku

  • 2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa

 

POSTUP

Maso nařízněte a upravte do čtvercového tvaru, který přes potravinářskou folii naklepte. Maso opepřete a osolte.
Česnek nakrájejete na plátky a na másle jej opečte dozlatova, přidejte vymačkaný špenát, ochutte římským kmínem a solí.
Na maso rozprostřete špenát, zarolujte a svážte motouzem.
10. Špek nakrájejete na kostičky a v zapékací míse jej rozpečte. Na tomto tuku opečte roládu ze všech stran, podlijte vodou (cca 250 ml) a dejte péct do vyhřáté trouby na 160 °C 30−40 minut.
Poté roládu vyjměte a do horkého nikoli vřelého výpeku vmíchejte bohatou šťávu.
Krátce provařte a servírujte například s bramborovou kaší.

 

Zdroj: Receptynakazdyden.cz