Jehněčí roláda se špenátem
PŘÍPRAVA
-
800 g jehněčí kýty bez kosti
-
60 g česneku
-
60 g másla
-
400 g mraženého listového špenátu
-
římský kmín
-
mletý pepř
-
sůl
-
150 g špeku
-
2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa
POSTUP
Maso nařízněte a upravte do čtvercového tvaru, který přes potravinářskou folii naklepte. Maso opepřete a osolte.
Česnek nakrájejete na plátky a na másle jej opečte dozlatova, přidejte vymačkaný špenát, ochutte římským kmínem a solí.
Na maso rozprostřete špenát, zarolujte a svážte motouzem.
10. Špek nakrájejete na kostičky a v zapékací míse jej rozpečte. Na tomto tuku opečte roládu ze všech stran, podlijte vodou (cca 250 ml) a dejte péct do vyhřáté trouby na 160 °C 30−40 minut.
Poté roládu vyjměte a do horkého nikoli vřelého výpeku vmíchejte bohatou šťávu.
Krátce provařte a servírujte například s bramborovou kaší.
Zdroj: Receptynakazdyden.cz