Kachní prsa s červenou kari omáčkou

15.11.2021 18:11

PŘÍPRAVA

  • 2 x kachní prsa

  • 3 polévkové lžíce curry pasty

  • 1 - 2 kapie

  • 2 menší rajčata

  • 3 silnější plátky ananasu

  • 300 ml kokosové mléko

  • 2 lžíce thajské rybí omáčky

  • cukr, olej, sůl

  • l/8 l kuřecího vývaru

  • zelená bazalka

  • chilli papričky

POSTUP
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte kari pastu a za stálého míchání ji asi minutu opražte. 

Jakmile se rozvoní, vlijte polovinu kokosového mléka, promíchejte a nechte povařit.

Zřeďte kuřecím vývarem, provařte a přidejte na velmi tenké plátky nakrájená kachní prsa, ananas, kousky kapie, rybí omáčku, cukr a nakonec rajčata. Vaří se 3 až 5 minut. 

Zelenina by neměla být rozvařená. Před podáváním případně lehce dosolte. Podává se s rýží.