Kapustové karbanátky se sojovým masem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Potřebujete:
-
1 střední hlávka kapusty
-
500 g sojových kostek
-
2 střední cibule
-
6 stroužků česneku
-
5 vajec
-
70 g jarní cibulky
-
500 g strouhanky
-
100 g hladké mouky
-
olej na smažení
-
majoránka
-
sůl
-
pepř
-
bobkový list
-
1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
Postup
Kapustu nakrájíme na jemné nudličky, zalijeme vodou a povaříme 5 minut s bobkovým listem a bohatým bujonem, který se postará o plné dochucení. Bujón z kapusty scedíme na sojové kostky a přiklopíme poklicí. Můžeme chvíli povařit, ale sója by měla změknout i pouhým nabobtnáním.
Do vychlazené kapusty (bez bobkového listu) přidáme 1 syrové vejce, dvě vejce uvařená, nakrájená na malé kostičky (zbylá necháme na obalení), sůl, pepř, majoránku, cibuli orestovanou s jarní cibulkou a na plátky nakrájeným česnekem a vychladlé umleté sojové kostky. Vše důkladně promícháme do požadované konzistence, můžeme přidat trošku mouky nebo strouhanky.
Necháme v chladu hodinu zatuhnout (lépe se potom dělají karbanátky).
Vypracujeme karbanátky a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance.
Usmažíme v rozpáleném oleji, podává se s brambory.