Kapustové karbanátky se sojovým masem

27.02.2017 13:50

 

Zdroj: Receptynakazdyden.cz

 

Potřebujete:

  • 1 střední hlávka kapusty

  • 500 g sojových kostek

  • 2 střední cibule

  • 6 stroužků česneku

  • 5 vajec

  • 70 g jarní cibulky

  • 500 g strouhanky

  • 100 g hladké mouky

  • olej na smažení

  • majoránka

  • sůl

  • pepř

  • bobkový list

  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový

Postup

Kapustu nakrájíme na jemné nudličky, zalijeme vodou a povaříme 5 minut s bobkovým listem a bohatým bujonem, který se postará o plné dochucení. Bujón z kapusty scedíme na sojové kostky a přiklopíme poklicí. Můžeme chvíli povařit, ale sója by měla změknout i pouhým nabobtnáním.

Do vychlazené kapusty (bez bobkového listu) přidáme 1 syrové vejce, dvě vejce uvařená, nakrájená na malé kostičky (zbylá necháme na obalení), sůl, pepř, majoránku, cibuli orestovanou s jarní cibulkou a na plátky nakrájeným česnekem a vychladlé umleté sojové kostky. Vše důkladně promícháme do požadované konzistence, můžeme přidat  trošku mouky nebo strouhanky. 

Necháme v chladu hodinu zatuhnout (lépe se potom dělají karbanátky).

Vypracujeme karbanátky a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance.

Usmažíme v rozpáleném oleji,  podává se  s brambory.