Karbanátky
06.05.2018 11:56
Patří k oblíbeným jídlům a s jejich servírováním se dá vysloveně čarovat
PŘÍPRAVA
-
1,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
-
2 cibule, pokrájené najemno
-
4 lžíce francouzské nebo plnotučné hořčice
-
1 lžíce majoránky
-
2 vejce
-
4 lžíce ostrého kečupu
-
5 stroužků česneku, prolisovaných
-
strouhanku z čerstvého toustového chleba na zahuštění
POSTUP
V míse smíchejte maso, vejce, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, prolisovaný česnek, hořčici, kečup a majoránku.
Osolte, přidejte pepř a promíchejte. Podle hustoty hmoty přidejte rozdrobený toustový chleba nebo strouhanku.
Ze směsi vytvarujte karbanátky a postupně prudce opečte na oleji nebo sádle. Tuk musí být horký, aby se maso nedusilo, ale skutečně smažilo.