Krevety s rajčaty a sýrem
Potřebujete:
-
olivový olej
-
1–2 stroužky česneku
-
1 cibule
-
1 čili paprička
-
citronová kůra a šťáva
-
8 rajčat
-
100 g strouhaného tvrdého sýra
-
sůl, pepř, , čerstvý koriandr
-
sladkolistá petržel
Postup:
Vyloupané chlazené krevety podle počtu strávníků.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekanou cibulku, sůl, česnek a čili papričku. Chvíli restujte.
Rajčata nakrojte u stopky do kříže , spařte horkou vodou a oloupejte je. Nasekejte na kostičky. Přidejte je na pánev a vše duste asi 5 minut.
Jakmile rajčata změknou a pustí šťávu, přidejte trochu citronové kůry a citronovou šťávu.
Nyní do pánve vhoďte krevety. Ztlumte plamen na sporáku a nechte krevety pomalu probublávat v omáčce. V případě potřeby přidejte pár lžic vody a citronovou šťávu, aby se omáčka nevysmahla.
Na závěr přidejte hrst nastrouhaného sýra, nasekanou sladkolistou petržel, můžete dochutit i koriandrem.
mš
Foto: pixabay