Krevety s rajčaty a sýrem

19.08.2024 16:37

Potřebujete:

  • olivový olej

  • 1–2 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 1 čili paprička

  • citronová kůra a šťáva

  • 8 rajčat

  • 100 g strouhaného tvrdého sýra

  • sůl, pepř, , čerstvý koriandr

  • sladkolistá petržel


Postup:

Vyloupané chlazené krevety podle počtu strávníků.

Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekanou cibulku, sůl, česnek a čili papričku. Chvíli restujte. 

Rajčata nakrojte u stopky do kříže , spařte horkou vodou a oloupejte je. Nasekejte na kostičky. Přidejte je na pánev a vše duste asi 5 minut.
Jakmile rajčata změknou a pustí šťávu, přidejte trochu citronové kůry a citronovou šťávu. 

Nyní do pánve vhoďte krevety. Ztlumte plamen na sporáku a nechte krevety pomalu probublávat v omáčce. V případě potřeby přidejte pár lžic vody a citronovou šťávu, aby se omáčka nevysmahla. 

Na závěr přidejte hrst nastrouhaného sýra, nasekanou sladkolistou petržel, můžete dochutit i koriandrem.

Foto: pixabay