Krůtí maso s ostrou medovou omáčkou

12.04.2018 15:50

 

 

PŘÍPRAVA

  • 4 plátky krůtích prsou 

  • 2 špalíky pórku 

  • 1 mrkev 

  • 6 lžic oleje 

  • 4 špetky soli 

  • 4 špetky mletého pepře 

  • 60 ml medu 

  • 60 ml dijonské hořčice 

  • 2 lžičky kari koření 

  • 1/2 lžičky sušeného česneku 

  • 1/2 lžičky mletého zázvoru

POSTUP

Předehřejte troubu na 220 °C.Promíchejte kari, česnekový prášek a zázvorový prášek v malé misce.

Plátky masa posypte polovinou kari práškové směsi, solí a pepřem. Nakrájejte maso na menší kousky.

Nakrájený pórek promíchejte ve velké míse s plátky mrkve a  3 lžícemi oleje, solí a pepřem. 

Směs navrstvěte do  zapékací misky a pečte 10 minut. Občas promíchejte.

V malé misce důkladně rozšlehejte 3 lžíce oleje, med, hořčici a zbývající kari směs.

Pórek promíchejte se 2 lžícemi medovo-hořčičné omáčky, navrstvěte na něj maso, pokapejte zbývající omáčkou. 

Dejte do trouby a pečte 15 minut, až bude maso měkké.

Jako příloha se hodí bramborová kaše a nakládaná červená řepa.