Krůtí maso s ostrou medovou omáčkou
PŘÍPRAVA
-
4 plátky krůtích prsou
-
2 špalíky pórku
-
1 mrkev
-
6 lžic oleje
-
4 špetky soli
-
4 špetky mletého pepře
-
60 ml medu
-
60 ml dijonské hořčice
-
2 lžičky kari koření
-
1/2 lžičky sušeného česneku
-
1/2 lžičky mletého zázvoru
POSTUP
Předehřejte troubu na 220 °C.Promíchejte kari, česnekový prášek a zázvorový prášek v malé misce.
Plátky masa posypte polovinou kari práškové směsi, solí a pepřem. Nakrájejte maso na menší kousky.
Nakrájený pórek promíchejte ve velké míse s plátky mrkve a 3 lžícemi oleje, solí a pepřem.
Směs navrstvěte do zapékací misky a pečte 10 minut. Občas promíchejte.
V malé misce důkladně rozšlehejte 3 lžíce oleje, med, hořčici a zbývající kari směs.
Pórek promíchejte se 2 lžícemi medovo-hořčičné omáčky, navrstvěte na něj maso, pokapejte zbývající omáčkou.
Dejte do trouby a pečte 15 minut, až bude maso měkké.
Jako příloha se hodí bramborová kaše a nakládaná červená řepa.