Krůtí prsa s bramborovou kaší a špenátem

20.11.2017 12:14

 

PŘÍPRAVA

  • 1 menší krůtí prso nakrájené na asi 2 cm plátky.

  • 1 balení špenátu

  • 2 velké cibule

  • olej

  •  pepř

  • sůl

  • lžíce mouky

 

POSTUP

Nakrájené plátky masa naklepeme, posolíme a poprášíme moukou. 

Na rozpáleném oleji s cibulkou orestujeme z obou stran, přidáme kuličky pepře a podlijeme. Necháme dusit asi 30 minut. Pak zkontrolujeme, je- li maso měkké. 

V případě potřeby dusíme ještě dalších cca 10 – 20 minut, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
 

Špenát

  • cibule, olej

  • balíček zmrzlých špenátových lístků

  • sůl, pepř, česnek,

  • 1 vejce

  • hrst strouhanky

POSTUP
 

Na cibulce orestujeme lístky špenátu (nebo balíček listového zmrzlého špenátu ), osolíme, opepříme a přidáme drcený česnek. 

Přidáme jedno vejce, necháme jej srazit. Kdyby byl špenát stále příliš řídký, vmícháme hrst strouhanky.

Servírujeme společně s bramborovou kaší.