Krůtí prsa s bramborovou kaší a špenátem
PŘÍPRAVA
-
1 menší krůtí prso nakrájené na asi 2 cm plátky.
-
1 balení špenátu
-
2 velké cibule
-
olej
-
pepř
-
sůl
-
lžíce mouky
POSTUP
Nakrájené plátky masa naklepeme, posolíme a poprášíme moukou.
Na rozpáleném oleji s cibulkou orestujeme z obou stran, přidáme kuličky pepře a podlijeme. Necháme dusit asi 30 minut. Pak zkontrolujeme, je- li maso měkké.
V případě potřeby dusíme ještě dalších cca 10 – 20 minut, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
Špenát
-
cibule, olej
-
balíček zmrzlých špenátových lístků
-
sůl, pepř, česnek,
-
1 vejce
-
hrst strouhanky
Na cibulce orestujeme lístky špenátu (nebo balíček listového zmrzlého špenátu ), osolíme, opepříme a přidáme drcený česnek.
Přidáme jedno vejce, necháme jej srazit. Kdyby byl špenát stále příliš řídký, vmícháme hrst strouhanky.
Servírujeme společně s bramborovou kaší.