Krůtí prsa se zeleninou
PŘÍPRAVA
-
800 g krůtího prsa
-
1 balíček mražených fazolek
-
1 paprika žlutá
-
1 paprika červená
-
3 stonky řapíkatého celeru
-
2 růžičky květáku
-
1 větší cibule
-
4 stroužky česneku
-
1 mrkev
-
olivový olej
-
1 lžíce Francouzská hořčice
-
směs zelených bylinek
-
sůl, pepř
POSTUP
Krůtí prso obalte ve směsi ze zelených bylinek (oregano, plochá petržel, pažitka nebo jarní cibulka), 1 lžíce ostré hořčice, jedné lžíce olivového oleje, 1 lžičky cukru, soli a pepře.
Do pekáčku přidejte na kostičky nakrájenou lehce osmahnutou slaninu a na proužky nakrájenou cibuli. a odpočinuté naložené maso.Podlijte a pečte zvolna v troubě asi ½ hodiny. Maso musí být dostatečně podlité.
Přidejte do zapékací nádoby k masu očištěnou a nakrájenou zeleninu a oloupané stroužky česneku. Pečte asi dalších dvacet minut, do změknutí zeleniny, přibližně al dente. Nesmí být měkká příliš. Zkontrolujte pomocí špízu, zda je maso propečené.
Před servírováním maso nakrájíme na tenké plátky, obložíme na míse zeleninou. Můžeme podávat s brambory.
Foto: Pixabay