Krůtí roláda
PŘÍPRAVA
Na roládu:
-
1,5 kg krůtí prsa
-
6 vajec
-
3 lžíce olivového oleje
-
1 větší cibule
-
sůl, čerstvě mletý pepř
-
3 lžíce dijonské hořčice
-
100g anglické slaniny
-
hrst posekané petrželky
Na pečení:
-
2 cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky
-
1 Knorr Bohatý bujón kuřecí
-
4 lžíce olivového oleje
-
Knorr jíška tmavá
-
voda podle potřeby
POSTUP
1. Krůtí maso (v jednom kuse) opatrně vodorovně nařízněte a naklepejte, až vznikne jeden veliký plát. Vnitřní část osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Plát potřete dijonskou hořčicí.
2. Připravte si náplň: nakrájejte cibulku najemno a nechte ji zesklovatět na olivovém oleji. Pak přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. V míse si pořádně ušlehejte vejce a vlijte je do pánvičky s anglickou slaninou, osolte, opepřete. Přidejte petrželku a míchejte do řidší vaječné smaženice. Vaječnou směs rozetřete po celém masovém plátu, smotejte a převažte kuchyňským provázkem. Roládu osolte a opepřete.
3. V polovině pekáčku si rozpalte olivový olej a roládu na něm ze všech stran opečte, aby se maso všude zatáhlo. Přidejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, bujón a zalijte vodou tak, aby sahala do 1/3 rolády. Přikryjte druhou půlkou pekáče a pečte při 180°C zhruba 1 hodinu, občas přelévejte výpek přes roládu.
4. Odkryjte a nechte dopéct do zlatova. Roládu vyndejte a z výpeku si připravte šťávu. Pekáč dejte na sporák, v případě potřeby dolijte ještě vodou a nechte asi 10 minut provařit. Voda se zredukuje. Přeceďte obsah do malého hrnce. Dochuťte solí a pepřem a v případě potřeby jemně zahustěte instantní jíškou.
Foto: pixabay