Krůtí roláda

07.07.2019 00:32

PŘÍPRAVA

Na roládu:

  • 1,5 kg krůtí prsa

  • 6 vajec

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 větší cibule

  • sůl, čerstvě mletý pepř

  • 3 lžíce dijonské hořčice

  • 100g anglické slaniny

  • hrst posekané petrželky

Na pečení:

  • 2 cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky

  • 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí

  • 4 lžíce olivového oleje

  • Knorr jíška tmavá

  • voda podle potřeby

 

POSTUP

 

1. Krůtí maso (v jednom kuse) opatrně vodorovně nařízněte a naklepejte, až vznikne jeden veliký plát. Vnitřní část osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Plát potřete dijonskou hořčicí.

2. Připravte si náplň: nakrájejte cibulku najemno a nechte ji zesklovatět na olivovém oleji. Pak přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. V míse si pořádně ušlehejte vejce a vlijte je do pánvičky s anglickou slaninou, osolte, opepřete. Přidejte petrželku a míchejte do řidší vaječné smaženice. Vaječnou směs rozetřete po celém masovém plátu, smotejte a převažte kuchyňským provázkem. Roládu osolte a opepřete.

3. V polovině pekáčku si rozpalte olivový olej a roládu na něm ze všech stran opečte, aby se maso všude zatáhlo. Přidejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, bujón a zalijte vodou tak, aby sahala do 1/3 rolády. Přikryjte druhou půlkou pekáče a pečte při 180°C zhruba 1 hodinu, občas přelévejte výpek přes roládu.

4. Odkryjte a nechte dopéct do zlatova. Roládu vyndejte a z výpeku si připravte šťávu. Pekáč dejte na sporák, v případě potřeby dolijte ještě vodou a nechte asi 10 minut provařit. Voda se zredukuje. Přeceďte obsah do malého hrnce. Dochuťte solí a pepřem a v případě potřeby jemně zahustěte instantní jíškou.

Foto: pixabay