Kuře na kari s kokosovým mlékem
PŘÍPRAVA
-
4 porce kuřete
-
plechovka kokosového mléka 400 ml
-
1 cibule
-
2 stroužky česneku
-
2 lžičky strouhaného zázvoru
-
1 lžíce kari koření
-
1,5 lžíce červené kari pasty
-
1 malá červená paprika
-
šťáva ze dvou limet
-
třtinový cukr
-
čerstvý koriandr
-
sůl
POSTUP
Cibuli nakrájejte najemno, prolisujte česnek, nastrouhejte zázvor, maso a papriku nakrájejte na kousky.
V pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte česnek a zázvor, pak zbývající koření. Pracujte s prudkým plamenem, koření má však bohužel tendenci se připalovat. Tomu můžete zabránit přidáním trochy citronové šťávy.
Ve vzniklé směsi orestujte prudce maso a podlijte kokosovým mlékem. Můžete ještě trochu dosolit, ale postupujte opatrně. Poduste 10 až 15 minut, dochuťte cukrem a limetkovou šťávou. Posypte čerstvým koriandrem.
Servíruje se s rýží.
mš
Foto: pixabay