Kuře Tabako
Gruzínský recept pro velké milovníky česneku
POTŘEBUJETE
-
1 menší kuře, můžete ale použít i polovinu většího
-
8 i více stroužků česneku
-
sůl, pepř
-
4 lžíce oleje
-
hlubší pánev nebo litinový hrnec
-
jiný hrnec naplněný vodou na zatěžkání
POSTUP
Kuře omyjte a osušte utěrkou. Nasekněte je na hřbetě podél páteře a rozložte na plocho. Osolte, opepřete a česnekem vydatně potřete po obou stranách.
Položte do hlubšího hrnce nebo pánve s rozpáleným olejem vnitřní stranou na olej. Osmahněte dorůžova. Obraťte.
Pak kuře na pánvi zatěžkejte jiným hrncem, naplněným vodou, aby bylo maso opravdu ploché bez většího přístupu vzduchu tak, aby se rovnoměrně propékalo.
Dusí se asi 15 minut po obou stranách. Jako příloha vařené brambory nebo tmavý chléb.
mš
Foto: pixabay