Kuře Tabako

29.11.2016 21:38


Gruzínský recept pro  velké  milovníky  česneku

 

POTŘEBUJETE

  • 1 menší  kuře, můžete ale použít i  polovinu  většího 

  • 8  i  více stroužků  česneku

  • sůl, pepř

  • 4 lžíce oleje

  • hlubší  pánev nebo   litinový  hrnec

  • jiný  hrnec naplněný  vodou  na zatěžkání  

 

POSTUP

Kuře omyjte a osušte utěrkou. Nasekněte je na hřbetě podél páteře a rozložte na plocho. Osolte, opepřete  a česnekem vydatně potřete po obou stranách. 

Položte do  hlubšího  hrnce nebo  pánve  s rozpáleným olejem vnitřní  stranou na olej. Osmahněte  dorůžova.  Obraťte.

Pak  kuře na pánvi zatěžkejte jiným  hrncem, naplněným  vodou, aby bylo maso opravdu  ploché  bez  většího  přístupu  vzduchu tak, aby se  rovnoměrně propékalo. 

Dusí  se asi 15 minut po obou stranách. Jako příloha vařené brambory nebo tmavý chléb.

 mš

Foto:  pixabay