Kuřecí kari: rychlé jídlo s vůní dálek

23.02.2023 18:25

 

PŘÍPRAVA (4 porce)

Doba přípravy: 30 minut

  • 600 g kuřecích prsních řízků

  • 1 cibuli

  • 300 g sterilované cizrny

  • 1 červenou papriku

  • 1 cm čerstvého zázvoru

  • 200 g brambor

  • 1 stroužek česneku

  • ½ lžíce červené kari pasty

  • 400 ml kokosového mléka

  • sůl, pepř

  • olivový olej

POSTUP

Cibuli nakrájejte najemno, zázvor na malé kousky, papriku a maso na kostky a brambory s česnekem na tenké plátky. Maso osolte a opepřete.

Rozehřejte pánev, přidejte trochu oleje a opečte na něm cibuli. Přidejte maso a opékejte dozlatova. Vmíchejte papriku, brambory, plátky česneku a vše opečte. Poté nechte prohřívat pod pokličkou 5 minut.

Přidejte zázvor, kari pastu a míchejte, až se pasta zcela rozpustí. Poté přidejte do pokrmu scezenou cizrnu, přilejte kokosové mléko a vše prohřejte. Stáhněte z ohně.

Kari podávejte s rýží. Můžete pokapat limetkou a doplnit bylinkami. Kari můžete připravit ze zeleniny podle sezony. Skvěle bude chutnat s chřestem, rajčaty, zelenými fazolkami i hráškem. Pokud si libujete v pikantních chutích, přidejte více červené kari pasty.

Zdroj Mora.cz