Kuřecí kari: rychlé jídlo s vůní dálek
PŘÍPRAVA (4 porce)
Doba přípravy: 30 minut
-
600 g kuřecích prsních řízků
-
1 cibuli
-
300 g sterilované cizrny
-
1 červenou papriku
-
1 cm čerstvého zázvoru
-
200 g brambor
-
1 stroužek česneku
-
½ lžíce červené kari pasty
-
400 ml kokosového mléka
-
sůl, pepř
-
olivový olej
POSTUP
Cibuli nakrájejte najemno, zázvor na malé kousky, papriku a maso na kostky a brambory s česnekem na tenké plátky. Maso osolte a opepřete.
Rozehřejte pánev, přidejte trochu oleje a opečte na něm cibuli. Přidejte maso a opékejte dozlatova. Vmíchejte papriku, brambory, plátky česneku a vše opečte. Poté nechte prohřívat pod pokličkou 5 minut.
Přidejte zázvor, kari pastu a míchejte, až se pasta zcela rozpustí. Poté přidejte do pokrmu scezenou cizrnu, přilejte kokosové mléko a vše prohřejte. Stáhněte z ohně.
Kari podávejte s rýží. Můžete pokapat limetkou a doplnit bylinkami. Kari můžete připravit ze zeleniny podle sezony. Skvěle bude chutnat s chřestem, rajčaty, zelenými fazolkami i hráškem. Pokud si libujete v pikantních chutích, přidejte více červené kari pasty.
Zdroj Mora.cz