Kuřecí křídla s rozmarýnem

01.01.2024 16:50

PŘÍPRAVA

  • 12 kusů kuřecích křídel

  • 3 lžíce oleje

  • 1 kg brambor

  • 2 cibule

  • 2 lžíce másla

  • sůl, pepř 

  • na plátky nakrájené 4 stroužky česneku, 

  • čerstvý rozmarýn

  • olivový olej

POSTUP

  1. Křídla očistíme, odstraníme letky a narovnáme je na hlubší plech vyložený papírem. 

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky nebo plátky. Přidáme ke křídlům. Stejně tak zpracujeme cibuli. 

  3. Vše okořeníme, posypeme jehličkami  rozmarýnu, osolíme a poklademe plátky másla. Vsuneme do trouby a pečeme při 200°C. Průběžně kontrolujeme, aby se maso nebo brambory nepřipalovaly, občas zakápneme olejem. 

  4. Na plech můžeme asi po 15 minutách přidat oloupanou posolenou mrkev. Ke konci pečení – peče se minimálně 40 minut – můžeme na několik minut zapnout i horní gril.