Kuřecí maso s batáty
PŘÍPRAVA:
-
600 g kuřecích prsních řízků od Drůbežářského závodu Klatovy
-
150 ml olivového oleje
-
3 lžičky grilovacího koření
-
30 g ostré zeleninové pochoutky harissa
-
sůl
-
pepř
-
2 větší batáty
-
citronová šťáva
-
1 balení listového špenátu
-
dýňová semínka
POSTUP:
1/ Očištěné kuřecí řízky podélně rozkrojte a rozpulte. Naložte je do marinády ze 100 ml oleje, koření, harissy, soli a pepře. Nechte odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu.
2/ Oloupané batáty nakrájejte na trojhránky. Vsypte je na plech vymazaný olejem, osolte, opepřete a přidejte maso. Přelijte šťávou z citronu smíchanou s trochou olivového oleje. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C 30 minut.
3/ Mezitím na páře uvařte listový špenát. Hotové batáty a maso podávejte s ochuceným listovým špenátem. Vše dozdobte dýňovými semínky.
Zdroj: Drůbežářský závod Klatovy