Kuřecí paličky pečené na dýni cibuli
PŘÍPRAVA:
-
8 kuřecích paliček od Drůbežářského závodu Klatovy
-
1 lžíce sladké mleté papriky
-
1 malá dýně hokaido nebo ½ velké
-
2 červené cibule
-
hrst vlašských ořechů
-
olivový olej
-
5 větviček rozmarýnu
-
sůl
-
pepř
-
8 plátků másla na dokončení
POSTUP:
-
Kuřecí paličky omyjte, osušte a osolte ze všech stran a kůžičku posypejte
-
paprikou. Naskládejte je na velký plech.
-
Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni omyjte a pokrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na klínky. Rozložte vše kolem kuřete. Ze dvou větviček rozmarýnu otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Přidejte k masu a zelenině.
-
Zbylé větvičky volně rozházejte kolem masa. Celý pekáč polijte olivovým olejem. Vložte pekáč do trouby a pečte 1 hodinu.
-
20 minut před koncem přidejte k masu vlašské ořechy a naskládejte na každý kousek kuřete plátek másla. Kůžička pak bude hezky křupavá. Ihned podávejte s pečenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Zdroj a foto: Drůbežářský závod Klatovy a.s