Kuřecí prso s hříbkovou omáčkou
22.04.2024 19:07
PŘÍPRAVA
-
4 porce kuřecí prsa
-
4 plátky šunky
-
4 plátky sýra
-
sůl, pepř
-
cibule
Na omáčku
-
hříbky, olej, 1 cibule, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, kmín
-
250 g sladké smetany
-
1 lžíce hl. mouky
-
sůl, pepř
POSTUP
Porce kuřecího masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme plátek šunky a sýra. Lehce zavineme a poprášíme moukou.
Osmahneme ze všech stran na oleji v pekáčku, kde se již lehce zpěnila cibulka, podlijeme a několik minut podusíme. Zapečeme v troubě.
Na pánvi mírně osmažíme cibulku, přidáme koření a houby. Podlijeme a necháme dusit, dokud houby nezměknou. Nakonec vlijeme smetanu s jednou lžící hladké mouky a za stálého míchání omáčku zahustíme. Omáčkou přeléváme servírované maso na talíři.
Foto: pixabay